Alf Eivind Myren leder hovedkomiteen. Rektor i Norsvinskolen Dyre Johan Haug sitter i fagkomiteen sammen med andre godt kvalifiserte fagfolk. I midten ser vi Alf Eivinds kone Kirsten Helen Myren. Hun er aktivt med i arbeidet på Myren Gård der de i år har åpnet en ny fødeavdeling.

Grisenæringa samles til fest

Gris i 2025 blir årets største begivenhet for norsk svineproduksjon. Fylkesleder Alf Eivind Myren i Norsvin Agder leder hovedkomiteen og lover allsidig fagprogram, festkveld, prisutdelinger og fokus på de unge.

Publisert Sist oppdatert

Fra 20. til 21. november i år skjer det på Gardermoen. Gris i samler produsenter, fagfolk, leverandører og entusiaster fra hele landet. 

– Vi har lagt lista høyt. Det blir et tett og godt program – og rikelig med rom for det sosiale. Det faglige programmet er nær komplett og inkluderer tema som HMS, ventilasjon, fôring, helsetjenester og erfaringsdeling. Cecilie Hultmann holder åpningsforedraget. Hun er leder for bærekraft i Nortura.

Viktig med de unge 

Gris i 2025 setter særlig søkelys på unge grisebønder. 

– Vi har etablert konseptet «Ung grisebonde» med redusert deltakeravgift. Det er viktig at de unge kjenner seg velkomne, sier Myren. Aldersgrensa på 35 år følger Innovasjon Norges definisjon på unge bønder. På årets årsmøte i Norsvin kom Myren med en oppfordring til fylkeslagene om å bidra med 1000 kroner per ung grisebonde i tillegg. 

– De unge er framtida og det er viktige å få dem med, så de lærer å kjenne det unike svinemiljøet vi har over hele landet.

Tid for folk og fag 

Det er lagt inn flere lengre pauser i programmet slik at det blir god tid til å besøke stands, mingling og griseprat. Kvelden byr på middag og utdeling av priser. 

– Vi satser alt på å lage årets beste happening for grise-Norge, sier Myren.

Dugnad og drift 

Myren skryter av komiteene som gjør en kjempejobb. 

– Vi har fagkomiteen, sponsorkomiteen, hovedkomiteen samt fest- og moro-gjengen. Det er en fantastisk gjeng å samarbeide med. Her trekker alle i samme retning. Det ventes over 500 deltakere. Hoteller er booket og vi åpner snart for påmelding. Arrangementet foregår på Scandic Quality Hotel Gardermoen, med ekstra overnattingskapasitet på Best Western. Så her er det bare å hive seg rundt når påmeldinga åpner, så er du er sikret plass på konferansehotellet, oppfordrer Myren. 

Bredt sammensatt lag Hovedkomiteen for Gris i 2025 består av et bredt sammensatt lag med erfaring fra hele verdikjeden i svinenæringa. Myren har med seg Ulrikke Skevik Eek og Trond Østby fra Felleskjøpet Agri, Kine Letnes fra Nortura, samt Solveig Kongsrud og Målfrid Narum fra Norsvin. Sammen sørger de for at fag, logistikk og fellesskap går hånd i hånd.

Årets viktigste møteplass 

Gris i er blitt en av de viktigste møteplassene for svinenæringa i landet: 

– Du får inspirasjon, faglig påfyll og ser at du ikke står alene. Det gir motivasjon og samhold, sier Myren. 

Programmet er klart og beskrivelser av foredragene slippes i bolker utover sommeren, og Myren lover mye å ta med hjem til egen drift: 

– Vi får inn både spennende foredragsholdere fra bransjen og produsenter som deler egne erfaringer. Det blir noe for enhver smak. Fagkomiteen, som har satt sammen programmet, består av tre svineprodusenter sammen med fagpersoner fra Nortura, Felleskjøpet, Norsvin, Fatland og Fiskå Mølle. 

– Det gir bredde, kvalitet og aktualitet, sier Myren. 

Gris i 2025 er med andre ord et must for alle som bryr seg om gris. 

– Sjekk grisikongress.no og meld deg på tidlig, avslutter Alf Eivind. 

– Det blir fullt.